www.ujszeged.hu
2023. Kikelet hava (Március) 31.-e - Árpád, Benő, Akács, Ákos, Benjámin neve napja.      Nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés


Mátyás Szabolcs - Illik tudnom, mert magyar vagyok (PFD - 1.2 MB)

Hírlevél

e-mailcím:


Hírlevéltár
(korábbi hírlevelek)


A Magyar Királyság domborzati terképe
(A terkép rákattintva nagyítható)

Akiben csordogál egy csöppnyi magyar vér, illő, hogy megismerje Thuróczy János: A Magyarok Krónikája művét.
A képre kattintva meghallgathatja.
Hallgassa hát mindenki saját értelme, hite és azonosságtudata szerint!

Újszeged logo

Irattár

Hungarikumok: világhír, de csak itthon

2012-02-05

A hungarikumokat előállító cégeknek segítségre lenne szükségük a külpiacokon

Hungarikumok: világhír, de csak itthon

Aligha számíthatnak rövid távon világhírre a hagyományos magyar élelmiszerek. A gyártók leginkább a prémium termékek alacsony gyártási volumenével, illetve a közösségi marketing hiányával magyarázzák azt, hogy a határokon túl többnyire rendkívül kis körben forgalmazott termékek nem tudnak betörni a szélesebb piacokra.

A hagyományos exportterméknek számító tokaji segítséget keres, hogy újabb külpiacokra léphessen

Problémát jelentenek ugyanakkor a hazai cégek és az élelmiszerek piacbővítését támogató Agrármarketing Centrum szűkös forrásai is, jóllehet Németországban vagy az egykori KGST-tagoknál nem is számítanak ismeretlennek a magyar termékek. A hagyományos exportterméknek számító tokaji segítséget keres, hogy újabb külpiacokra léphessen.

A pálinka viszont egyelőre a hazai fogyasztók körében hódít, a gyártók mindössze termékeik néhány százalékát exportálják. Ugyanakkor az ital „sokfélesége" is akadálya annak, hogy kilépjen a legnépszerűbb égetett szeszes italok árnyékából.

A hazai gasztronómia sikertörténeteként elkönyvelt mangalica is ritka ínyencfalatnak számít, így forgalma is minimális, ám a szegmens szereplői úgy látják, ez nem is feltétlenül baj. A termék exkluzivitását venné el, ha a 45-50 ezer tonnás éves keresletet túlteljesítve többlet keletkezne a piacon.

Forrás: vg.hu

 

A leves hazudik

Csapody Miklós: „Nehéz útra keltem”...

Bioételek gabonából

Monostori László: Nándorfehérvár emlékezete, 1456-2006

JAAP SCHOLTEN - Báró elvtárs

Az Adriától Amerikáig

Földbeszántott keserűség avagy az utolsó barázda

Hiper- és hipoaktivitás, figyelemzavar

Bogár László : Bokros újratöltve

Szeged útikönyv – 10 séta a városban

Tóth Béla: Tudósítások a török kori Szegedről

Oláh Miklós: A Csillagépület

Bogár László - A rendszerváltás bukása

Tóth Béla

A tudás még nem bölcsesség

Balázs Imre: Béketelep története

Kilófaló finomságok

Tóth Béla: Szeged vidámítása I-II.

Halételek

Lányi András: Az ember fáj a földnek (Utak az ökofilozófiához)