Jégbontó (február) hava 18.-a

1831 - I. Ferenc király elrendelte, hogy a Szegedi Vár az olasz politikai foglyok börtöne legyen. Ajánlott olvasmány:

Tóth Béla: In prigione
Olaszok a szegedi várban

1901 - Az első szegedi filmbemutató a színház épületében, a budapesti Uránia Magyar Tudományos Színház szervezésében.- 1997 - Elkezdődött a Tisza Füszért fölszámolása. A nagymúltú cég 1995-ben még 14. volt az országos vállalati jegyzékben. A deformkor háttérerői módszeresen fölszámolták a szegedi nagyvállalatokat is.

1997 - Elkezdődött a Tisza Füszért fölszámolása. A nagymúltú cég 1995-ben még 14. volt az országos vállalati jegyzékben. A deformkor háttérerői módszeresen fölszámolták a szegedi nagyvállalatokat is.

2000 - Utolsó útjára indult Szeged tiszai jelképe, a Szőke Tisza gőzhajó. A Tápai Kikötőbe vontatták, ahol fölújítása után éttermet és hajó-szállodát terveztek kialakítani rajta a vevők, akik jelképes 100 Ft-ot fizettek érte. A hűtlen és gondatlan kezelés nyomán súlyosan leromlott állapotú hajót végül 2012 őszén föltrancsírozták. 
Most kibelezik a Szőke Tiszát - a tél beálltáig pedig széttrancsírozzák
A Tiszai Endlösung évében (2012-ben) persze került félmilliárd forint közpénz egy magánkézben lévő luxusszálló építésére a tervezett levéltár helyén, és került félmilliárd forint közpénz egy magánkézben lévő úszóház támogatására is. A Szőke Tiszára egy fillér sem jutott! Ilyen egy nemzet értékeinek tervezett és módszeres pusztítását "támogató" gazdasági háttér.  

Ajánlott olvasmány: Irodaház helyett Levéltár( 2008.04.08.)

Most kibelezik a Szőke Tiszát - a tél beálltáig pedig széttrancsírozzák


Szerkesztette: Dr Szabó László - a korabeli napilapok alapján, Kristó Gyula és Vágvölgyi Zoltán Csaba munkája nyomán...
Ajánlott olvasmány: Szeged történeti kronológiája a kezdetektől 1944-ig (Szerk.: Kristó Gyula. Somogyi-könyvtár, Szeged, 1992)
Valamint - Vágvölgyi Zoltán Csaba : Szegedi évfordulók